divendres, 12 de gener del 2018

DIVENDRES 12 DE GENER DE 2018.

Hola de nou, Mariners!!

Ja ens ha passat la primera setmana després de les vacances de Nadal!!

Hem començat amb la meta 3 ("Tornam de Nadal"), on treballarem continguts de mates, de llengua i començarem amb la feina del programa Agenda 21 ("El camp a Eivissa. El cultiu de la pebrera italiana).

Si PIQUEU AQUÍ, podeu llegir el GUIÓ DE TREBALL DE LA META 3.https://docs.google.com/document/d/1LnObz3j53mUDZb94g2aJQQ2PupE0erAEb1gcaomRydE/edit?usp=sharing

1.- MATEMÀTIQUES: Hem fet llistats de regals de Nadal i els hem classificat en diferents categories. Després, les hem representades en gràfics o dibuixos, sense utilitzar números. Hem vist diferents possibilitats!!  A poc a poc hem anat aprenent com representar les PARTS d´un TOT, fins arribar al concepte de FRACCIÓ. Hem recordat els termes d´una fracció (numerador i denominador) i què indica cadascun.

La setmana que vé utilitzarem objectes reals per representar les classificacions de regals que hem fet aquesta setmana. Recordeu-vos de comprar i dur a classe el dilluns l´objecte que us ha tocat!! (tauleta de xocolata o paquet de galetes).













2.- LLENGUA: Hem recordat el concepte d´oració, i hem vist que és imprescindible que hi hagi un verb. També hem après tipus d´oracions (enunciatives, exclamatives, interrogatives, dubitatives, desideratives,....) i les parts d´una oració (subjecte i predicat). També sabem que el nucli del subjecte sol ser un substantiu i el nucli del predicat és un verb.

3.- AGENDA 21: Hem explicat en què consistirà el programa Agenda 21 que proposa cada any l´Ajuntament de Santa Eulària pels alumnes de 5é. Aquest curs el tema és "El camp d´Eivissa avui" i a nosaltres ens ha tocat estudiar el cultiu de la pebrera italiana.  El divendres que vé farem una sortida a una finca agrària i a una cooperativa agrícola per saber més coses.
Pel moment, hem vist un vídeo sobre el cultiu del cacao a Costa Rica, i a partir d´ell hem vist el procès que se segueix des de la sembra fins la comercialització d´un producte.




Si voleu tornar a veure el vídeo sobre el cultiu del cacao, PIQUEU AQUÍ.
https://www.youtube.com/watch?v=Y01qnh9uzAM

4.- CONFERÈNCIA DE NA DANIELA G. SOBRE LA FOTOSÍNTESIS: Hem après algunes coses interessants sobre la nutrició de les plantes. Recordeu-vos de fer l´activitat pel dilluns!!



5.- COMPARTINT JOCS DE NADAL AMB ELS COMPANYS: Avui divendres hem dedicat una estona a compartir jocs. Ha estat una bona manera d´acabar aquesta setmana de retrobada!!










COSES A RECORDAR (PER DILLUNS):

-Entregar l´activitat sobre la conferència  de la fotosíntesis.
-Dur a classe l´objecte que us ha tocat per treballar fraccions: tauleta de xocolata / paquet de galetes .


Per acabar, PUBLIQUEU un COMENTARI explicant el següent:

-Quina és la vostra opinió sobre la meta 3 ?
-Sabeu què és una cooperativa ? Si no ho sabeu, podeu demanar a les vostres famílies o cercar informació i explicar-ho al vostre comentari.


 Fins dilluns, Mariners!!  Bon cap de setmana!!

14 comentaris:

  1. Bona tarda mariners!!!
    A mi em pareix que la meta 3 es curta i facil.
    Una cooperativa es:
    Societat formada per productors, venedors o consumidors amb la finalitat de produir, comprar o vendre d'una manera que resulti més avantatjós per a tothom.
    Adeu i bon cap de setmana mariners

    ResponElimina
  2. Bona tarda Mariners i Capitana Riallera! Sóc na Daniela Roig.
    A jo la Meta 3 em pareix un poquet llarga però bastant fàcil.
    Una cooperativa agrícola és(o crec que és):
    Una agrupació de persones amb el fi de comercialitzar productes que provenen del camp (majoritariament), com: hortalisses, fruita, ...
    Adéu i molt bon cap de setmana!!

    ResponElimina
  3. Hola mariners a mi em sembla que el guió de treball de la meta 3 és molt curt i fàcil però aprendrem moltes coses noves i per ultim una coperativa és una acociacion de persones que s'uneixen per desrrollar una activitat. Jordi bon cap de setmana mariners.

    ResponElimina
  4. Bona tarda Mariners!!Soc en Jan,Per mi la meta 3 es un poc llargueta pero un poc facilet.Una cooperativa es una societat formada per productors, venedors i consumidors per tal de produir, comprar o vendre d'una manera que resulti més avantatjós per a tothom,la meva explicació:Establiment on es produeixen o es venen els productes d'aquesta societat.on cap de setmana mariners i capitana >3 >3

    ResponElimina
  5. Bona tarda mariners i capitana, soc na Irene, jo crec que la meta 3 no es molt llarga i tampoc dicicil, a més ja hem fet algunes coses de la meta 3.
    La meva familia m'han dit que una cooperativa es una societat formada per un grup de persones per comprar, vendre o consumir de una manera mes eficient.
    Adeu i bon cap de setmana a tots.
    Ens veim el dilluns.

    ResponElimina
  6. Molt bones definicions de cooperativa, Mariners!!! Un idea sobre la qual podeu pensar: "cooperativa" = "treball cooperatiu". Vosaltres en sabeu molt!!

    ResponElimina
  7. Bona tarda soc Rodrigo. A mi també em sembla que la meta 3 es llarga peró fácil.
    Una cooperativa es un conjunt de persones que fan una empresa i que ells mateixos son ells treballadors.
    que tingueu un bo cap d'semana mariners fins dilluns

    ResponElimina
  8. El guio de sa meta 3 yo crec que esta be. Cooperativa es que un grup de persones que es juntan per vendre els productes.Soc Yoel.

    ResponElimina
  9. Hola mariners soc en Joan, a mi em pareix que la meta 3 és llarga, però treballant molt podrem conseguir-la.

    Jo crec que cooperativa es un conjunt de persones que es proposin alguna cosa molt dificil de fer i treballen tots junts per desarrollar-la.

    fins dilluns mariners.

    ResponElimina
  10. Bon dia mariners soc Laura, jo crec ela meta 3 esta molt be ni super facil ni hiper dificil, el projecte de agenda 21 em pareix super divertit i també estic aprenguen molt sobre els camps. Una cooperativa es una Societat formada per productors, venedors o consumidors amb la finalitat de produir, comprar o vendre d'una manera que resulti més avantatjós per tots

    ResponElimina
  11. Hola yo creo que la meta 3 esta en el punto medio. Lo de agenda 21 pienso que es muy divertido. Una cooperativa es una unión de personas que trabajan juntas con el fin de comercializar su producto.
    DANIELA. G.

    ResponElimina
  12. La meta 3 és molt llarga i bonica però la farem tota em pareix molt divertit el de l'agenda 21 i ho passarem molt bé fent allò
    Definició D'UNA COOPERATIVA:

    Societat formada per productors, venedors o consumidors amb la finalitat de produir, comprar o vendre d'una manera que resulti més avantatjós per a tots els de la cooperativa.

    ResponElimina
  13. Hola mariners soc na Sónica a jo la meta 3 em pareix molt curta.Cooperativa es un congunt de persones que es junten per comprar o vendre.

    ResponElimina
  14. Hola, sóc en Roberto i a jo la meta 3 em sembla una mica llarga, però és fàcil.
    Definició de cooperativa: societat formada per productors, venedors o consumidors amb la finalitat de produir, comprar o vendre d´una manera que resulti més avantatjosa per tots els de la cooperativa.

    ResponElimina