dijous, 18 de gener del 2018

DIVENDRES 19 GENER 2018

Hola Mariners i famílies!!

Us explic les activitats de la setmana!!   Com sabeu, estam en ple treball de la meta 3 (hem començat a treballar sobre el programa Agenda 21), i hem iniciat nous aprenentatges de llengua i matemàtiques.

1.- TREBALL DE MATEMÀTIQUES SOBRE FRACCIONS: Aquesta setmana hem representat les nostres classificacions sobre els regals de Nadal amb objectes reals: galetes, tauletes de xocolata, neules i fulls de paper. L´objecte que més ens ha costat han estat les neules!! Dividir un cercle en parts iguals no és fàcil!

Ah!!  I després, berenar dolcet compartit!!   Mmmmmm....












També hem introduït els termes de les fraccions (numerador i denominador) i hem representat situacions reals amb fraccions.

2.- TREBALL DE LLENGUA SOBRE ORACIONS: Aquesta setmana hem fet alguna pràctica més d´anàlisi d´oracions, i hem après nous tipus de paraules: les paraules que funcionen com a determinants (articles, possessius, demostratius,...), els adverbis i els pronoms personals. També hem vist els tipus d´oracions.   Tenim tota la informació a la carpeta d´estudi!!


3.- PREPARACIÓ DE LA SORTIDA D´AVUI, DIVENDRES: Hem parlat de què és una cooperativa agrícola i com funciona, i hem preparat una entrevista per l´encarregat de la cooperativa agrícola de Santa Eulària. També ens hem repartit per grups per agafar apunts i anotacions durant la sortida.

Una altra activitat que hem fet ha estat veure els plànols de la finca i de la cooperativa, i hem calculat algunes de les seves mides reals a partir de l´escala del plànol. I de pas hem repassat com es calculen les mides d´un lloc a partir d´un plànol, coneixent la seva escala.  Per dimarts hem de fer un mínim de 3 activitats de les 6 del full!







4.- CÀLCUL DE LA RECAPTACIÓ DEL MERCAT SOLIDARI: Ens hem distribuït en grups i entre tots hem fet el recompte. Sabeu quant s´ha recaptat ?    1.050 € aproximadament!!!





5.- CONFERÈNCIA D´EN XYKON SOBRE ELS VOLCANS:   En Xykon ens va explicar dades interessants sobre alguns dels volcans més importants del món. Recordeu-vos de fer les activitats per dilluns!!



6.- NOVA RONDA DE RACONS: Ahir dijous vam començar la 2ª ronda.






7.- SORTIDA A LA FINCA CAN TONI MONSERRAT I COOPERATIVA AGRÍCOLA SANTA EULÀRIA: Hem après moltes coses sobre eines i feines del camp, el cultiu de la pebrera italiana, els productes que es cultiven a la finca i els que es comercialitzen a la cooperativa. També hem passat l´entrevista que vàrem preparar entre tots.







COSES A RECORDAR:

-Pel dilluns: entregar les activitats sobre la conferència dels volcans (vegeu l´entrada de dilluns).
-Pel dimarts: escollir i fer 3 activitats com a mínim sobre càlcul de les mides d´un lloc a partir d´un plànol.


Per acabar, publiqueu un comentari explicant alguna cosa que us hagi cridat l´atenció o que heu après a partir de la sortida d´avui.   

Bon cap de setmana, Mariners!!!

21 comentaris:

  1. Bona tarda Mariners divertits! Sóc na Daniela Roig.
    Jo he apres a la part pràctica de la cooperativa el que era cada cosa. A la finca he apres algunes eines que s'utilitzen al camp.
    Adeu i molt bon cap de setmana Mariners i Capitana

    ResponElimina
  2. Bon dia mariners!!!
    Jo avui a la sortida he apres moltes eines que no sabia per que servien, i algunes que no sabia que eren!!
    Tambe he apres que era una cooperativa diferent.
    Adeu i bon cap de setmana!!!

    ResponElimina
  3. Bona tarda Mariners!! Sóc en Víctor!!
    A jo una cosa que m'hagi cridat l'atenció ha set que a la cooperativa nomes hi havia 6 treballadors.
    Passeu un bon cap de setmana, Mariners!!
    VICTOR

    ResponElimina
  4. Hola de nou Mariners!!
    Tinc una pregunta: podem fer un esquema (per exemple) de l'informació sobre que son les plaques tectoniques?
    Gracies per la teva resposta, Cris!!
    VICTOR

    ResponElimina
  5. Bona tarda mariners i capitana, a jo el que mes m'ha cridat l'ateció ha set que a la cooperativa treballen 6 persones, es molt poc. Tambe que hi ha mes de 1.700 socis, el meu guelo tambe es un dels 1.700 socis, perque ell abans/es agricultor.
    Adeu i bon cap de setmana a tots.
    Fins el dilluns.
    IRENE

    ResponElimina
  6. Hola soy Roberto y ami mea llamado la atencion que solo alla 6 trabajadores.




    ROBERTO

    ResponElimina
  7. Hola soy Roberto y ami mea llamado la atencion que solo alla 6 trabajadores.




    ROBERTO

    ResponElimina
  8. Hola mariners, a jo m'ha cridat l'atenció de l'excursió d'avui que a la cooperativa olorava un munt a garroves i que a la finca hi havia tractors.
    He après que és una cooperativa com funciona i moltes coses de la cooperativa, sobre la finca hem après com es cultiva la pebrera italiana i moltes més sobre la finca.

    Adéu mariners

    ResponElimina
  9. Hola mariners sóc Jordi a mi m'ha cridat l'atenció que a la coperativa només treballen a 6 persones, com es conrea el pebrot i algunes eines de camp que no sàvia que hi havia. Jordi bon cap de setmana i asta el dilluns mariners

    ResponElimina
  10. A mi ma cridat sa atencio que sa finca no es va preparar molt, per explicarnos les coses i pensaba que ens anaban a ensenyar els animals.
    tambe m´a cridat la atencio que nomes hi ha 6 treballadors en sa cooperativa. soc Yoel.

    ResponElimina
  11. Hola mariners divertits a jo m'ha cridat l'atencio Que no mes treballen 6 persones a la coperativa i tenen 1.600 socios adeu . Kenay

    ResponElimina
  12. Hola MARINERS, soc en JOAN,
    A mi m'ham a cridat l'atensio que en l'excusrió a la cooperativa Xavi ens ha dit que hi ha 6 treballadors i despres que hi ha 1000 participans a la cooperativa.
    Ha estat molt interessant l'excursió.

    fins dilluns mariners

    ResponElimina
  13. Bona tarda mariners i capitana, a jo el que mes m'ha cridat l'atenció ha set que a la cooperativa treballen 6 persones i 1700 socis.A la cooperativa olorava a fems també hi havia ovelles i galls.Bon cap de setmana mariners i capitana >33

    ResponElimina
  14. Hola Mariners, soc na Maria Ferrer. Lo que m´ha cridat l´atenció ha set que hi havia una extensió molt grossa de terreny amb plantes sembrades i ovelles i gallines dins un tancat.

    ResponElimina
  15. Bona tarda mariners soc Rodrigo. A mi el que mes m'ha cridat l'atencio que hagues nomes sis treballadors i mil cooperativistes i es una cosa que no acabo d'entendre.Que tengau un bo cap d' setmana mariners.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Són els socis, són 6 treballadors però despres hi ha 1.700 socis que són els clients o agrícultors o venedors.Toni

      Elimina
  16. A mi lo que me ha llamado la atención fue todas las cosas que cultivaban en la finca y que en la cooperativa hubiera tan poca gente y que lo hicieran todo tan rápido a y en la cooperativa tenían muchas cosas y lo que de verdad me ha sorprendido de la finca y de la cooperativa es ce respondían a todas y cada una de las preguntas.
    Atentamente DANIELA.G.

    ResponElimina
  17. Hola mariners a mi m'agradat molt anar a la finca , se quan va començar la cooperativa, tot lo que cultiven pero pens que son poca gent Per tanta feina. Fins dema. Soc en Pablo

    ResponElimina
  18. Hola mariners soc na Sónica a jo me a sorpres que solament eren sis treballadors y que a la cooperativa feia olor a garroves

    ResponElimina