dijous, 8 de març del 2018

DIVENDRES 9 DE MARÇ DE 2018

Estimats Mariners!!

Aquestes són les activitats de la setmana. Esper que us hageu sentit bé!!

1.- CONFERÈNCIA DE NA JÚLIA SOBRE "ANIMALES EN PELIGRO DE EXTINCIÓN":
Na Júlia ens ha explicat què significa que una espècie estigui en perill d´extinció o en perill crític, i hem vist uns quants exemples d´espècies en perill d´extinció al món i a Espanya. Després hem parlat de com afecta a les persones l´extinció d´una espècie animal o vegetal.








Per tornar a veure la seva presentació de diapositives i l´activitat a fer, aneu a l´entrada del dilluns 5 de març!!   I recordeu que cal entregar l´activitat el proper dilluns 12.


2.- LAPBOOK JULI VERNE: Hem començat a cercar la informació per escriure els textos que han d´aparèixer al lapbook. Recordeu que la feina la feim en parella, i que no es tracta de copiar informació d´internet, sinò d´aprofitar-la per escriure textos nous.

Una cosa que podeu anar pensant a casa és com fareu la línia del temps per representar el segle en què va viure en Juli Verne!!

Recordeu també que el proper dimecres 14 veurem l´obra de teatre a escola, i que heu de dur 3€ si encara no ho heu fet!!






4.- PROVES D´AVALUACIÓ: Aquesta setmana hem fet la prova de llengua (oracions, tipus de paraules i ortografia) i la prova de projecte sobre els treballs d´Agenda 21.

No oblideu que el dimarts dia 13 farem la darrera prova de mates sobre fraccions decimals i percentatges i fraccions equivalents!!  A l´entrada del dimecres 8 o a la vostra carpeta d´estudi teniu un full per repassar!! 






5.- DIA DE LA DONA: Ahir dijous es va celebrar el dia de la dona, amb convocatòria de vaga. Els i les alumnes que vam assistir a classe vam aprofitar el dia per parlar de la discriminació de la dona en el món dels esports i també vam recordar el que vam aprendre sobre les dones inventores al projecte del curs passat. Ah!! I vam veure un video molt interessant sobre el que es considera violència de gènere. Esper que aquestes activitats ens hagin ajudat a prendre consciència de la situació i saber com actuar al respecte!!

Na Zoé, na Daniela R. i na Laura van enregistrar un aùdio sobre el dia de dona.



6.- SORTIDA A LA FINCA CAN MONSERRAT: Avui divendres hem fet la segona sortida a la finca amb la intenció de fer el seguiment del cultiu de la pebrera italiana. També hem fet un tast de pebrera vermella i italiana i algunes activitats i jocs entre nosaltres i els companys de 5éB.


7.- ALTRES ACTIVITATS: Filosofia, educació física, valors,.... i una sessió amb na Neus sobre jocs tradicionals. Així teniu més opcions per jugar en temps de pati!!








Aquesta setmana no hem fet racons perquè coincidia amb el dia de la dona. La sessió d´en Pep sobre habilitats socials la farem un altre dia.


COSES A RECORDAR:

-Dilluns 12: entrega de l´activitat sobre la conferència de na Júlia i entrega del treball del llibre de lectura (part escrita i part pràctica).

-Dimarts 13: prova de mates sobre fraccions decimals i percentatges i fraccions equivalents.

-Dimecres 14: obra de teatre Juli Verne i la volta al món en 80 dies.   Recordeu-vos de dur els 3€ si encara no ho heu fet!!

-Divendres 16: sortida diada voleibol.


De moment no hi ha res més!!   M´agradaria que publiquéssiu un comentari relacionat amb alguna notícia o fet que coneixeu sobre dones i homes que lliuten o han lluitat per la igualtat. Ànims!! Segur que podeu explicar moltes coses, inclús de la vostra pròpia família!!


Bon cap de setmana a tots i totes!!

12 comentaris:

  1. Bona tarda Mariners! Sóc na Daniela Roig.
    He trobat aquesta notícia que parla un poc del tema. Es titula La lluita per la igualtat de gènere, prioritat per Crue Universitats Espanyoles i per la USAL

    En el marc de la commemoració del Dia Internacional de la Dona, Crue Universitats Espanyoles, l'associació que agrupa a 76 universitats públiques i privades del nostre país, desitja fer públic el seu compromís social amb la necessitat de continuar treballant per la igualtat de tracte i d'oportunitats entre dones i homes en la comunitat universitària. La USAL s'uneix al compromís d'aquesta associació d'universitats espanyoles de continuar treballant per la igualtat de tracte i d'oportunitats entre dones i homes en la comunitat universitària.
    La promoció del respecte als drets humans, així com la responsabilitat social i la defensa dels principis d'igualtat i no discriminació per raó de sexe constitueixen, entre uns altres, els principals valors del conjunt de les universitats espanyoles.
    Per això, desitgem manifestar la nostra plena obstinació a remoure tots els obstacles que encara impedeixen aconseguir la igualtat de gènere real i efectiva a la universitat, a aconseguir una representació equilibrada de dones i homes en els diversos òrgans de govern i a aconseguir una major visibilitat de les aportacions de les dones a la Ciència. També desitgem reafirmar el nostre compromís amb l'eradicació de qualsevol forma de violència de gènere i la necessitat de seguir avançant en la conciliació de la vida laboral i personal. Les universitats han de ser promotores de la justícia social i integrar la perspectiva de gènere de manera transversal en totes les àrees de gestió, docència i recerca.

    La contribució de les universitats a la consecució de la igualtat d'oportunitats entre dones i homes ha estat fonamental, encara que encara quedi camí per recórrer. En aquest sentit, és oportú reconèixer la labor de les Unitats d'Igualtat de Gènere de les universitats espanyoles, el treball de les quals ha estat essencial per a la incorporació de la perspectiva de gènere en el si de la vida universitària, a través del disseny de Planes d'igualtat d'oportunitats entre dones i homes o bé dels protocols d'actuació enfront de l'assetjament sexual i sexista en l'àmbit acadèmic.

    Hem progressat de manera significativa, però la igualtat efectiva encara dista de ser una realitat. El desequilibri de gènere es posa de manifest tant en la carrera investigadora i acadèmica (on encara només una de cada cinc càtedres és ocupada per dones), com en els òrgans de govern de les universitats (amb l'escàs nombre de deganes, directores de centre o de rectores).
    Per tot això, creiem que és necessari renovar el compromís actiu dels governs de les universitats per situar la igualtat de gènere com una prioritat estratègica. La qualitat i l'excel·lència també han d'anar de la mà de la igualtat de gènere. La Universitat és creadora i difusora de cultura i, al mateix temps, ha de donar resposta a les exigències en l'àmbit de la responsabilitat social. Aquest és el seu haver de: liderar la defensa de valors responsables socialment i denunciar les desigualtats.
    Adéu i bon cap de setmana Mariners.

    ResponElimina
  2. Bona tarda Mariners!! Sóc en Víctor!!
    Jo, l'estiu passat vaig veure una noticia que tractava de que una dona havia denunciat al seu home per violencia de genere i maltractament als fills. Aixo va passar a Italia.
    El home era d'Italia i la dona era andalusa.
    Entre la justicia espanyola i la justicia italiana varen decidir que els fills es anaven a quedar en possesió de l'Estat fins que es prendi una decisió.
    Al final varen decidir que els fills es quedaven a Espanya amb la seva mare.

    No se si me he expicat molt be!! Aqui us deixo l'enllaç per a que ho entingeu millor (hi ha que copiar l'enllaç i despres buscar-ho):

    http://www.elmundo.es/cronica/2017/08/06/5985ffabe5fdea8a7e8b4641.html

    Passeu un bon cap de setmana, Mariners!!
    VICTOR

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo també vaig sentir aquesta notícia Victor!
      Daniela Roig

      Elimina
  3. Hola mariners sóc Jordi: jo penso que a les dones els queda molt per lluitar per tenir els mateixos derexos que els homes i aqui us he deixat un enlaze de el dia de les mujeres.buen cap de setmana mariners Jordi.

    .https:/w/politica.elpais.com/politica/2018/03/08/actualidad/1520489139_477620.html

    ResponElimina
  4. Hola Cristina, soy Chelo la mamá de Joan. Según pusiste en el calendario, el lunes es la prueba de las conferencias, pero no lo nombras en la entrada de esta semana. Me comentaste que nos darías una hoja para refrescar un poco lo que tenían que saber de las conferencias... pero Joan me dice que no tiene nada.
    Cómo se prepara para el examen? Podrías darnos los temas de todas las conferencias agrupado? (buscar en el bloc cada una de ellas es una locura y mirar los trabajos que hicieron no podemos pues no los tiene en la carpeta de estudi.)
    Sé que es un examen sencillo y que no tienen que estudiar mucho pero creo que hacer un repasito no le vendría mal. Gracias. Saludos. Chelo

    ResponElimina
    Respostes
    1. ¡Buenas tardes Chelo!
      He reunido todas las conferencias del segundo trimestre para que tanto Joan como todos hagamos un repaso a las conferencias, que nunca viene mal.

      Conferencia de Xykon (Volcanes):
      https://docs.google.com/presentation/d/1WU3K-f4yyk5JbsB88WMYhx5O5fZ0D7DY0Ud2vKv4xhI/edit#slide=id.p3

      Conferencia de Irene (Parques naturales de España):
      https://docs.google.com/presentation/d/1jEunpCSCyEhWymOUp1_3uFVapcXwk1bc9Se3EEPW8Pk/edit#slide=id.p3

      Conferencia de Laura (El ciclo del agua):
      https://docs.google.com/presentation/d/1U5Frr1Jzun7R2DHSIBzV-pTpVh5kgUYV3CU0at_KJB8/edit#slide=id.p3

      Coneferencia de David (Enfermedades del cuerpo humano):
      https://docs.google.com/presentation/d/1RU5PvriA8q6ntp1ijGVd3jm5SDKRjamraVKZSvy7tu0/edit#slide=id.p3

      Conferencia de Jordi (Animales acuaticos en peligro de extinción):
      https://docs.google.com/presentation/d/1Z3GaFNikXEHYW5Ggi5VcQ9lCxIUQ5ZKgbuWobRSs3J4/edit#slide=id.p3

      Conferencia de Júlia (Animales terrestres en peligro de extinción):
      https://docs.google.com/presentation/d/1ZacEpqy17DvCaYn8pUWeDxKv9uFX7l4AgqH5SgS8cwE/edit#slide=id.p3

      Por el momento, ya no hay mas conferencias. ¡¡Mucha suerte en el examen a todos!!
      VICTOR

      Elimina
  5. Hola Mariners soc en Joan.
    Jo crec que els homes i les dones tenen els mateixos derets, pero en la sosietat actual continua havent molta desigualtat.
    Tenim que continuar lluitant per el deret de les dones.
    fins dilluns.JOAN

    ResponElimina
  6. Bona tarda mariners i capitana, sóc na Irene, jo trobo interessant la vida de na Clara Campoamor, que va néixer al 1888 a Madrid i va defensar els drets de les dones, com abogada i tambe el dret de les dones a votar, cosa que no es va aconseguir fins al 1931.
    Avui en dia encara hi ha molt per fer, per aconseguir la igualtat.
    Adeu i fins demà.
    IRENE

    ResponElimina
  7. Perdoneu per el meu silenci durant el cap de setmana!! He estat molt ocupada avançant l´avaluació i no he fet el seguiment del bloc!! Cris.

    ResponElimina