divendres, 23 de març del 2018

DIVENDRES 23 MARÇ DE 2018

Estimats Mariners!!!

Aquesta setmana hem fet les següents activitats:

1.- CONFERÈNCIA DE NA VIOLETA SOBRE "EFECTOS DE LA ELECTRICIDAD": Aquest dilluns vam escoltar a na Violeta fer la seva conferència, i vam parlar de molts fenòmens atmosfèrics que tenen a veure amb l´electricitat.

Recordeu-vos que heu de presentar l´activitat el proper dilluns. Teniu les possibles opcions a l´entrada de dilluns!!





2.- AMICS GRANS I PETITS: Hem fet una nova trobada amb els companys de primer per llegir i fer una feina junts!!




3.- SESSIÓ FORMAL NÚMERO 4 DE MINDFULNESS: Aquesta setmana hem après a prestar atenció a la respiració utilitzant paraules àncora (comptar fins a 21 i després descomptar, pensar "inspir-espir",...)

Us convido a practicar a casa durant aquesta setmana!!




4.- LAPBOOK JULI VERNE: Hem dedicat vàries sessions a avançar el treball sobre aquest autor. El treball el feim en parelles o grups de 3, i ja ens falta poc per acabar.

Recordeu que el dilluns encara podrem dedicar una petita estona, però el dimarts els lapbooks han d´estar acabats!!




5.- NOUS CONTINGUTS DE LLENGUA: Aquesta setmana hem après què és l´infinitiu d´un verb i quines són les 3 conjugacions verbals. També hem après que els verbs de la primera conjugació en passat s´escriuen amb "V" (pensava, pensaves, pensava, pensàvem, pensàveu, pensaven).





6.- RACONS: Hem fet la cinquena sessió de la segona ronda de racons. La darrera la farem en tornar de vacances!!








7.- SESSIÓ AMB EN PEP SOBRE HABILITATS SOCIALS: En aquesta sessió ens hem trobat en situacions on han aparegut problemes de comunicació, dificultats per posar-nos d´ acord, saber quins criteris utillitzam a l´hora de mostrar una opinió, donar-nos compte del que feim quan un company es troba en una situación complicada,...





8.- CONFERÈNCIA D´EN PABLO SOBRE "LA ENERGÍA": Avui en Pablo ens ha mostrat un lapbook molt complet i ben elaborat sobre l´energia, i ens ha explicat moltes coses. També hem fet una bona reflexió a partir de la seva maqueta (Què genera?)







Com a activitat, us proposo passar a nét l´esquema que hem fet a classe sobre l´energia i  que publiqueu tots un comentari sobre la pregunta que trobareu més avall.

FORMAS DE ENERGÍA







DEFINICIÓN DE ENERGÍA



CARACTERÍSTICAS DE LA ENERGÍA:



FORMAS DE ENERGÍA:







TIPOS DE ENERGÍAS (CLASIFICACIÓN):



ENERGÍAS RENOVABLES:






ENERGÍAS NO RENOVABLES:




TRANSFORMADOR D´ENERGIA:




COSES A RECORDAR:

-Per dilluns: 

-Entregar l´activitat sobre la conferència de na Violeta (veure entrada de dilluns)
-Portar les plantetes que vàrem plantar fa unes setmanes (els que ho heu fet)
-Esquema sobre l´energia passat a nét.
-Autorització per la sortida de dimecres (Es Cavallet-Ses Salines).

-Per dimarts: 

Tenir el lapbook de Juli Verne acabat (intentarem fer-ho tots a clase!!).

-Per dimecres: 

Venir preparats per acabar el trimestre caminant una estona.



Res més de moment!!   Publiqueu un comentari explicant quina relació té l´energia amb el canvi climàtic.   Estaria bé que escrigueu la vostra resposta a un paper, reviseu les faltes d´ortografia (podeu utilitzar soft-català) i publiqueu el comentari sense llegir abans el dels vostres companys, així evitam que repetiu tots les mateixes respostes. Us sembla?

Bon cap de setmana, Mariners i famílies!!!

21 comentaris:

  1. Hola mariners sóc na Maria.B la confrencia den Pabol ma agradat molt la activitat den Pabolo sa de dur el dilluns?.Fins dilluns mariners i la capitana.Maria Bibiloni Planells








    ResponElimina
  2. Bona tarda Mariners divertits! Soc na Daniela Roig.
    Per jo el canvi climatic ésta relacionat perque si no utilitzam les energies renovables i si energies no renovables s'acabaran els recursos naturals i provacaran cambis a les cadenes trófiques.
    Adeu i molt bon cap de setmana.

    ResponElimina
  3. Bona tarda mariners!!!Soc en Jan.
    Per ami la relació que tenen l'enegia i el canvi climatic es: si energies no renovables s'abaran els recursos naturals i si no utilitzam les energies renovables provocaran cambis.Bon cap de setmana i fins dilluns mariners!!!>333

    ResponElimina
    Respostes
    1. S'acabaran no s'abaran, perdon. El corrector al pusarlo

      Elimina
  4. Hola mariners sóc Jordi per a mi el canvi climàtic està relacionat amb l'energia per que: el canvi climàtic és l'amenaça més mediambiental a la qual s'enfronta el nostre planeta, la crema de combustibles fòssils que es fan servir per produir energia que allibera gasos d'efecte hivernacle a l'atmosfera, augmentant la temperatura de la terra i alterant el clima amb les conseqüències: fosa de les glaceres, inundacions, sequeres, expansió de malalties i destruint nombrosos ecosistemes. Bon cap de setmana mariners Jordi.

    ResponElimina
  5. Hola soc en Kenay per a mi el canvi climàtic està relacionat amb l'energia per que: el canvi climàtic és l'amenaça més mediambiental a la qual s'enfronta el nostre mon, per els combustibles que fan el efecte invernacle a l´atmosfera, cambian les temperature i desfan cadenes trofiques i ecosistemes.

    ResponElimina
  6. Jordi el teu comentari i el meu es molt aparegut.Kenay

    ResponElimina
  7. Bon dia Mariners!! Sóc en Víctor!!
    Jo crec que la relació que hi ha entre l'energia i el canvi climàtic és que les energies no renovables (carbó, petroli,...) contaminen i això afavoreix al sobreescalfament de la Terra, així que és millor utilitzar les energies que si que són renovables (solar, hidràulica, geomètrica,...).
    Passeu un bon cap de setmana, Mariners!!
    VICTOR

    ResponElimina
  8. Per cert Cris tenc una pregunta: a l'activitat de la conferencia de na Violeta hem de fer les activitats que tu vares proposar a l'entrada del dilluns o tambe poden ser una de les 7 activitats?
    Gracies per la teva resposta Cris!!
    VICTOR

    ResponElimina
  9. Hola mariners soc en Joan, per a mi el canvi climàtic és que quan més consum d'energia, mes rapid es calenta el planeta (efecte hivernacle), pel consum de combustibles fossils contaminantants.
    fins dilluns mariners.

    ResponElimina
  10. Bon dia mariners soc Laura. Jo pens que la relacio que tenen es que les energies no renovables contaminen entonces afavoreix el sobreescalfament de la terra. Fins demà

    ResponElimina
  11. Hola mariners.

    La energia es un combustible fosil(gas natural, carbó i petróleo) aquestos gases fan un forat en la atmosfera, provocat per la utlizacio dels humans i tot aixo fa el canvi climátic.

    Adeu mariners

    ResponElimina
  12. HOLA MARINERS SOC EN DAVID.La relacio entre el canvi climàtic i l'energia és que nosaltres usem l'energia contaminant però tendria mos que utilitzar l'energia renovable perquè no infl ulla en el canvi climatic

    ResponElimina
  13. Hola mariners soc na Maria.B el treball de Juli Verne m'agradat molt perquè hem après moltes coses que no sabi.Maria Bibiloni Planells fins demà mariners i la capitana.

    ResponElimina
  14. Hola mariners doc na sonica .
    Per a Jo la diferencia que hi ha es que so no utilitzasem energia rearenobable el cambi climatic serial mes fort. Per que la energia renobable no contamina I la no renobable so que contamina. Adeu .

    ResponElimina
  15. Hola soc na Maria Ferrer.
    Jo pens que la relació que hi ha entre la energia i el camvi climatic és que les energies no renovables no afavoreixen al planeta ja que contaminen i aixo fa que es sobreescalfa la terra.
    Les energies renovables son bones per el planeta ja que no contaminen i aprofitam les energies naturals, com el sol i el vent.

    ResponElimina
  16. Hola soc na Maria.b crec que el tercer trimestre sera un mica dificil,pero aprenem mes de cose per exsemple matematicas,llengua,etc,... jo crec que el tercer trimestre tenim moltes excursions bueno fins demà mariners i la capitana riallers.Maria Bibiloni Planells.

    ADEU

    ResponElimina
  17. Hola mariners soc na Maria.B el joc que estam fent per nicaragua es molt xulo perque em de fer un logo i un titol fins demà mariners i la capitana riallers. Maria Bibiloni Planells.

    ADEU

    ResponElimina