divendres, 2 de febrer del 2018

DIVENDRES 2 DE FEBRER DE 2018


Hola Mariners!!

Durant aquesta setmana hem acabat el mes de Gener, i cada vegada ens apropam més al final de la meta 3. Recordeu!!! La meta 3 acabarà després d´exposar els treballs d´Agenda 21!!

Us faig un repasset del que hem treballat i après aquesta setmana:

1.- TREBALL COOPERATIU AGENDA 21: Hem començat a cercar informació per completar els punts dels nostres treballs. En algun cas resulta difícil seleccionar la informació als documents que teniu penjats al bloc, i saber com plasmar-la per presentar-la al mural.

La setmana que vé continuarem avançant, i intentarem que a l´altra ja es puguin fer les exposicions orals!!




2.- ORACIONS:  Hem començat a analitzar oracions en parelles, observant els exemples que tenim a la carpeta d´estudi.   De cara a la prova d´avaluació heu de saber, com a mínim, els següents punts:

-Identificar el verb de l´oració.
-Demanar al verb "QUI?" i trobar el subjecte.   El predicat és tot allò que no és subjecte.
-Identificar el nucli del subjecte (normalment és un substantiu) i el nucli del predicat (sempre és el verb).
-Tipus de paraules: saber distingir substantiu / adjectiu / verb   i    tipus de determinant / adverbi / pronom (consultant el full de la carpeta d´estudi).
-Tipus d´oració.




3.- FRACCIONS: Aquesta setmana hem fet problemes de fraccions (suma i resta i fracció d´un número) i hem après les fraccions equivalents (què són, com es poden obtenir fraccions equivalents i com saber si 2 fraccions són equivalents).
També hem fet activitats de pràctica per tal de no oblidar els continguts apresos.


4.- CONFERÈNCIA DE NA IRENE SOBRE PARQUES NATURALES DE ESPAÑA:  Na Irene ens ha explicat molta informació sobre aquest tema, i hem fet una activitat pràctica en grups.

PIQUEU AQUÍ PER TORNAR A VEURE LA PRESENTACIÓ!!






Aquesta setmana us propòs la següent activitat sobre aquesta conferència:

-Escollir 5 parcs naturals d´Espanya (a partir de la presentació de na Irene).

-A la carpeta taronja teniu un full amb 2 mapes d´Espanya. Heu de buscar el nom de les comunitats autònomes d´Espanya i escriure-les al primer mapa.  Situar en aquest mapa els 5 parcs naturals que heu escollit.

-Al segon mapa heu d´escriure el nom de les províncies d´Espanya i situar en ell els parcs naturals.  Per facilitar el fet d´escriure el nom de les províncies, podeu numerar-les al mapa i escriure el seu nom a sota del mapa.

No cal que feu cap altra activitat sobre la conferència!! I recordeu que l´entrega és el proper dijous (el divendres farem festa de Carnestoltes!!!).


5.- SEGONA SESSIÓ DE RACONS: Així és com passam el matí del dijous fins l´hora del pati!!







6.- EN VÍCTOR PARTICIPA DE LA VIDEOCONFERÈNCIA AMB LA BASE MILITAR A L´ANTÀRTIDA: Aquest dimecres en Víctor, com a representant de 5é al Ple Municipal Infantil,  ha assistit al Teatre Espanya de Santa Eulària on ha tengut lloc una videoconferència amb la base militar d´Espanya a l´Antàrtida. Els participants han pogut fer preguntes interessants, i en Víctor ens ha explicat a classe algunes coses, com el clima que tenen a l´Antàrtida i alguns efectes del reescalfament global i el canvi climàtic en aquest continent.








7.- VÍDEO SOBRE ZELANDIA. Avui divendres hem vist el vídeo sobre Zelandia que teníem pendent de la conferència de na Zoé. Si el voleu tornar a veure, PIQUEU AQUÍ!!!




Res més pel moment.   Aquesta setmana us propòs que publiqueu un comentari explicant què teniu pensat fer amb els planters que us heu endut a casa. Estaria bé que féssiu una bona observació de les llavors que planteu i del creixement de les plantes!!
En cas de no haver agafat planters... encara estau a temps!!!    I si no en voleu agafar, feu una proposta sobre què es podria fer amb els 4 planters!!


En un temps, durem els planters a classe i explicarem el que hem fet i hem observat. Potser sorgiran noves idees per continuar treballant en el projecte!!

Ah!! I recordeu-vos de demanar a les vostres famílies a veure si tenen alguna foto emmariol.lats!!   Teniu temps fins el dimarts 6 febrer.  N´Óscar n´ha duit algunes i són molt divertides!!

Bon cap de setmana, Mariner@s!!!


18 comentaris:

  1. Bona tarda Mariners divertits! Soc na Daniela Roig.
    Jo amb els planters fare un experiment. Plantaré Perbrera Italiana.
    Adeu Mariners

    ResponElimina
  2. Hola soc en Roberto i jo platare melons i cigrons adeu mariners.

    ResponElimina
  3. HOLA ...
    Jo no plantare res perque crec que no hi ha espai per possarlo.
    Pero jo crec que el que podriem fer seria que tots portesin el que han plantat hyi explicar el proces. El que mes aigui crecut mes el podriem portar per presentar ab els treballs que estem fent de Agenda 21. Bon cap de setmana mariners i capitana riatgera, molots petins de part de na MARTINA.

    ResponElimina
  4. Bona tarda Mariners!! Sóc en Víctor!!
    Jo crec que plantare els 2 tipus de pebreres (pebrera italiana i pebrera vermella). Les plantare dema i ja vore com les rego, cada quant,...
    Passeu un bon cap de setmana, Mariners!!
    VICTOR

    ResponElimina
  5. Bon cap de setmana mariners!!
    Jo amb els planters plantaré guindilles i les regaré cada dia menys el que plogui molt que els deixaré 2 dies.
    Toni
    Adeu mariners fins el dilluns.

    ResponElimina
  6. Hola mariners, soc en Joan.
    Jo he plantat les llavors de pebrera italiana, en un taper amb coto.
    I vaig fent fotos cada 3 dies i anotan-lo cada vegada.
    De eixa manera podrem observar com creigen les plantes.

    Fins dilluns

    ResponElimina
  7. Hola mariners sóc Jordi jo he plantat avui les llavors i les regaré quan la tiera es posi seca també he comencado els apunts. Bon cap de setmana Jordi.

    ResponElimina
  8. Hola mariners, ja amb els meus planters penso fer moltes coses.
    Vaig a plantar les llavors, i les aniré regant un dia si i l'altre no i així moltes vegades.
    Faré una espècie de diari i apuntaré tot el que li posc a la planta i quan comença a sortir i faré això fins que és faci gran, espero que creixin les plantes de tots bé !!!!

    Adéu!!!!:)

    ResponElimina
  9. Jo el dilluns vaig a demanar els planters. vaig a ferlo be pero a lo mijor faig algun eperiment amb els planters.

    ResponElimina
  10. Bon dia mariners yo el que faré sera plantar monjetes, pesols i llenties, anire apuntant com el vaig cuidant i com va creixer.

    ResponElimina
  11. Bona tarda, soc na Irene, jo la setmana passada ja vaig plantar les quatre llevors de pebrera italiana. Jo la rego un dia si, un dia no. Encara no he començat a escriure els apunts sobre el creixement de la planta, pero vaig posar la data de plantacio.
    Adeu i fins dema.
    Irene

    ResponElimina
  12. Yo estoy plantando pimiento italiana y solo la riego cuando esta seca y yo todavía no he empezado a escribir nada pero voy a comenzare ya mismo.
    Soy DANIELA. G .

    ResponElimina
  13. Hola a tots!!!
    Naltros si podem sembrarem lletugas q aixo n'hi havan be casi sempre.
    Avore si hi pens a agafarles dilluns q encara no les tenc.
    Adeu a tots i fins dema

    ResponElimina
  14. Bona tarda soc Rodrigo. El que fare jo será plantar les llavors i estar observant-les i tambe fare experimentos. Fins dilluns mariners. A si vaig a plantar pedrera italiana.

    ResponElimina
  15. Hola mariners soc na sonica jo baig a plantar pebrera italiana i la baig a regar quan la terra este seca
    Fins dijuns mariners.

    ResponElimina